NOvA onderzoek naar druk en dreiging - 10 mei 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Nederlandse orde van advocaten
  NovA onderzoek naar druk en dreiging
10
mei
Bedreiging van en agressie tegen advocaten zet het functioneren van de advocatuur onder druk. De NOvA laat om die reden binnen de balie onderzoek doen naar de mate waarin advocaten te maken krijgen met bedreiging, intimidatie en agressie en wat de achtergronden daarvan zijn. Tevens richt het onderzoek zich op de wijze waarop advocaten(kantoren) hiermee omgaan en wat de behoeften aan ondersteuning zijn.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Uw deelname is van groot belang

Om een betrouwbaar en representatief inzicht te verkrijgen is uw medewerking van groot belang, ook als u naar uw idee niet te maken heeft gehad met bedreiging, intimidatie of agressie. We doen dan ook een beroep op u om deel te nemen aan dit onderzoek. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. U kunt meedoen tot 30 mei 2022.

De NOvA en I&O Research gaan zorgvuldig om met uw privacy. De deelname aan dit onderzoek is anoniem. Dat betekent dat uw antwoorden op de vragenlijst in het bezit blijven van I&O Research en niet met derden worden gedeeld. De resultaten in de rapportage zullen niet naar u herleidbaar zijn.
Deelnemen aan onderzoek naar druk en dreiging
 
Taskforce Bescherming tegen ondermijning
Het onderzoek vindt plaats in het kader van de recent opgezette Taskforce Bescherming tegen ondermijning. Hiermee wil de NOvA de rechtsstaat versterken, bewustwording van risico's die met de beroepsuitoefening kunnen samenhangen vergroten en de weerbaarheid en veiligheid van advocaten versterken. De onderzoeksresultaten zal de NOvA onder meer gebruiken om de ondersteuning van advocaten op dit vlak verder vorm te geven. Momenteel biedt de NOvA diverse handvatten hiervoor, zoals een noodnummer en noodknop in geval van (be)dreiging en kosteloze weerbaarheidstrainingen en veiligheidsscans.
Meer informatie over weerbaarheid en veiligheid
 
Nederlandse orde van advocaten
Facebook Twitter Linkedin Linkedin